2 tuti tipp, a legjobb szelfi érdekében 1.rész

2 tuti tipp, a legjobb szelfi érdekében 1.rész

1381
szelfi

A szelfi gyakorlatilag azt jelenti, hogy valaki képet készít önmagáról (jellemzően okos telefonnal, vagy táblagéppel), s azt valamelyik közösségi portálra feltölti, ismerőseivel megosztja. A szelfizés annyira elterjedtté vált, hogy legutóbb az Oxford University az Egyesült Királyságban az „év szavá”-nak választotta.

Íme, pár jó tanács a legjobb szelfi megvalósításához:

Feltűnő Pózszelfi

  1. Találd meg a legjobb szöget!

Ahelyett, hogy csak simán szemből fényképezed magad, próbáld meg minél több szögből. Ha csak pár fokkal oldalirányba tartod a telefonod már nem lesz síkszerű a képed.

 

  1. Tartsd minél feljebb a kamerát! Ha a fénykép felülről készül, kiemeli a szemedet és segít elkerülni azt, hogy az orrod olyan legyen, mint egy kismalacé.

 

Mutass valami újat!

  1. Ha úgy döntesz, hogy csinálsz egy szelfit, mert új frizurád lett, vagy lett egy új fülbevalód, győződj meg arról, hogy az új cucc, amit mutatni akarsz a világnak, a képeden úgy jelenik- e meg, hogy rivaldafényt kap és ki van emelve.szelfi

 

  1. Biztosítsd magad arról, hogy közben nevetsz és vidám vagy. Ha nem mosolyogsz a képen, könnyen azt hihetik, hogy szomorú vagy, ez pedig nem segít a cél elérésében.

 

  1. Ha az új séródat mutatod a szelfin, akkor meg kell találnod a hajad leginkább hízelgő szögét! (1 megjegyzés: Ha szelfi közben bajuszt mutatsz, vagy felveszel egy szemüveget könnyen feldobhatja a képedet.)szelfi

 

  1. Úgy is érdemes lőni szelfit, hogy azt a tárgyat mutatod, amit éppen megvettél, vagy akár a kedvenc kajádat eszed.

 

Ha most megjött a kedved egy jó kis szelfi készítéséhez, akkor ne habozz és jelölj meg rajta