2 tuti tipp, a legjobb szelfi érdekében 2.rész

2 tuti tipp, a legjobb szelfi érdekében 2.rész

1146
szelfi

A szelfi gyakorlatilag azt jelenti, hogy valaki képet készít önmagáról, jellemzően okos telefonnal, vagy táblagéppel és azt valamelyik közösségi portálra feltölti, ismerőseivel megosztja. A szelfizés annyira elterjedtté vált, hogy legutóbb az Oxford University az Egyesült Királyságban az „év szavá”-nak választotta.

 

Most pedig folytassuk, itt van még 2 tuti tipp egy jó szelfi megalkotásához:

 

Beállításokkal még jobbak a szelfik!

 

  • Ügyelj arra, hogy jók legyenek a fények!

szelfi

Ha alapvető fényforrást használsz a képen (mondjuk egy halványan megvilágított szobában, vagy durva lámpafény alatt) az nem úgy fog sikerülni, ahogyan szeretnéd. Menj ki a szabadba, vagy állj az ablak mellé, mert természetes fény a legkedvezőbb egy jó minőségű szelfi készítéséhez.

 

  • Állj háttal a napnak és tartsd szemmagasságban a kamerát. Így készülnek a legjobb képek.
  • A legjobb, ha az ablak előtt van egy vékony függöny, mert az valamiképpen felfogja a napfényt, mégis kedvező fényhatást biztosít neked.

Good-Lighting

  • A természetes fény adja a leghűbb színeket a képen, de használhatsz egy kis mesterséges fényt is, ha úgy jobban kijönnek az árnyékok.
  • Ne használj vakut, csak ha nem tudsz máshoz folyamodni! Ez homlokragyogást, torz megjelenést, vagy vörös-szem hatást kelthet.

 

  • Használd a telefonod hátsó kameráját!

Manapság a legtöbb telefon két kamerával rendelkezik. Egy elől és egy hátul. A hátsó kamerának szebb felbontása van, ezért biztos nem lesz homályos a szelfi. Mindenképp fordíts egyet a telefonodon. Lehet, hogy így nem látod az arcod, de híd el megéri a fáradságot! Esetleg egy jó kis tükör segíteni tud ebben.

Remélem most is segítettem Neked jó szelfit készíteni! Ha érdekel a téma, olvasd el a cikk 1. részét is!

Nádházi Attila