25 éve a családokért!

25 éve a családokért!

437
25 szál gyertya égjen!

A Házat-Hazát Alapítvány negyed százados születésnapját ünnepli. Lőrincz Kálmán feleségével, Dr.Máthé Gizellával nagy fába vágta a fejszéjét, amikor 25 évvel ezelőtt életre hívta a gyermekváró otthonokat építő Alapítványt.

Misszió ez a javából!

Lőrincz Kálmán a kalákában másoknak épített házak lehetőségével Amerikában ismerkedett meg. Hátrahagyva a több mint 20 év alatt kint elért minden eredményét, sikerét, vagyonát, gyorsan visszatért Magyarországra. Mert beleszeretett ebbe a misszióba. Haza akarta hozni ezt a kint látott módszert. Ha valaki azt gondolná, hogy egy Alapítvány létrehozása és működtetése „gyerekjáték”, az igen csak elképedne, ha belelátna a kötelezettségek garmadájába. Pénzt összegyűjteni mások javára nem egyszerű feladat.  44 otthont megterveztetni és megépíttetni gyűjtött támogatásból, tulajdonképpen a Bátorság kategóriájába esik.

A számok, amik magukért beszélnek!

25 év, 44 otthon ahova 50 gyermek, és mára már 10 unoka született meg az évek folyamán. Ez elképesztő eredmény!

A legszebb születésnapi ajándék!

Mi lehetne méltóbb ajándék egy ilyen fontos évfordulón, mint 2 új ház építésének megkezdése. Erdőkürtön április 29.-én, ünnepélyes keretek között indul meg a legújabb gyermekváró otthonok megvalósítása.

Megéri segíteni?

Manapság divatos szlogen a társadalmi felelősségvállalás, a vállalti CSR emlegetése. Ha ezekre a lehetőségekre támaszkodhatnánk, akkor gyerekjáték lenne az otthonok megépítéséhez pénzt, az építkezéshez anyagot, megfelelő forrást és támogatást szerezni. A vállalati CSR keretében az önkéntesség, a kaláka munkába való humánerőforrás becsatlakozása is nyitott ajtókat talál. Örömmel fogadnak bármely, és minden segítséget az Alapítványnál. Mert mi lenne a társadalmi felelősségvállalásba jobban illeszkedő téma, mint otthonok építése fiatal családoknak? Az Önkormányzatok már felkarolták a kezdeményezést. Ahogy Erdőkürtön, úgy számos más településen is térítés nélkül biztosították a telket a megépülő otthonokhoz. Kis és nagyvállalkozások, magánemberek a 25 év alatt sok-sok adománnyal, támogatással, kétkezi önkéntes munkával segítették Lőrincz Kálmán amerikai álmának megvalósulását.

 

Van még miről álmodni!

Az Önkormányzatok már léptek, telkek már vannak. Pályázó családok várnak új otthonra. A Kuratórium már elindította útjára az otthonok megvalósítását. Ahogy érkeznek a támogatások, olyan ütemben épülhetnek sorra a házak, és válhat valóra Lőrincz Kálmán merész álma. Magyarországon segíteni, itthon tartani a fiatalokat. Támogatni őket a családalapításban, otthonteremtésben. Bátorítani a jól képzett fiatalokat, hogy vidéki településekre költözzenek, nagy családot vállaljanak. Segíteni a vidékfejlesztést kiművelt emberfőkkel, akik több gyermek vállalásával, a mindennapok színterén mutatják meg, hogy érdemes segíteni őket. Van miről tovább álmodni!

Csaba Beatrix

 

Hasonló cikkek

79

188