Az utazás boldogabbá tesz, mint a vásárlás!

Az utazás boldogabbá tesz, mint a vásárlás!

Az utazás nem csak a kutatások szerint tesz csodát az emberrel. Hiszen a boldogság élménye legyen bármely hosszú hatású, mindenképpen jót tesz az embernek.

Az utazásnak van még egy előnye! Nem kell neki hely a szekrényben, mint az új cipőnek, amit örömérzet kielégítésből veszünk. Bárhányszor ismételhető, nem lehet betelni vele, ezért megunhatatlan. Sosem megy ki a divatból! Nem szezonális tevékenység, egész évben szívből ajánlott.

A Cornell Egyetem kutatói nem kis fába vágták a fejszéjüket, mikor úgy döntöttek, hogy utánajárnak annak, mi is az igazi boldogság forrása. A végeredmény sokak számára meglepő lehet, hiszen mindannyian máshogy képzeljük el a tökéletes állapotot. Mindenesetre arra jutottak, hogy az új élmények befogadása tesz minket igazán boldoggá.

Éppen ezért lehet az, hogy amint a megvásárolt holmi – legyen az egy új cipő, könyv vagy mondjuk növény – átlagossá és éppen ezért kevésbé izgalmassá válik, már nem érezzük magunkat tőle igazán boldognak, és jöhet a következő újdonság, ami feldob bennünket egy időre, ez a körforgás pedig ismétlődik újra és újra, ameddig rá nem jövünk, hogy valahogy nem teljes a kép. 

Thomas Gilovich pszichológus professzor jött rá először, hogy hasonló boldogságérzetet érzünk, ha valami újat vásárolunk, és ha utazunk. Egyetlen apró szegmensében különbözik a két elégedettség. Míg a megvásárolt termékkel járó boldogság idővel eltűnik, az utazási élmények viszont tovább tartanak, és újra meg újra boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, amikor visszagondolunk az emlékekre.

Figyelmes olvasóink háromrészes sorozatunk útmutatásainak hála már jó előre gondoskodtak az anyagi fedezetről a családi nyaraláshoz és kamatmentes részletfizetéssel, saját, online utazási irodájukban válogathattak 160 ország 1,2 millió szálláshelye közül; foglalhatták le egy felületen a repülőjegyüket, transzereiket, programjaikat, bérautójukat és köthették meg biztosításukat.

Részletfizetés nélkül is elérhető a saját felület – az egyébként is nyaralásra tervezett keret kedvezőbb felhasználásával.

Nem késő akár az idei nyaralásaink, városlátogatásaink, hosszú hétvégéink során részesedni a kedvezményekből.

Sőt!

Tervezzünk előre is!

Ha ebben az évben kevesebb a keret ami az utazásra fordítható, gondoljunk már most az őszi városlátogatásokra, a téli síelésre, vagy akár kezdjünk el gondoskodni akár a jövő évi nyaralás keretéről! Érdemes már most elkezdeni apránként összegyűjteni a következő utazás keretét. Mert nálunk ez is lehetséges!

Pontos útmutatást és információ az alábbi cikkekben található. Érdemes végignézni, mert rövid idő alatt lehet saját, kényelmes „utazási irodája” bárkinek. Ez azért is előnyös, mert így nem függ az utazás minősége egyetlen iroda kínálatától sem. Valamint teljesen személyre szabható, minden igényt kielégítő utazás megtervezésére nyílik lehetőség!

 

1: http://csakanoknek.hu/legyen-sajat-utazasi-irodad/

2: http://csakanoknek.hu/legy-tudatos-utazo/

3: http://csakanoknek.hu/te-hogy-valasztanal/

Ha csak tehetitek, válasszátok az utazást és raktározzátok az élményeket!

Szívesen segítünk a tervezésben és létrehozásban, bármely kérdésben!

A könnyebb kapcsolatfelvételhez töltsétek ki kérdőívünket.
https://goo.gl/forms/Mi15Y3ckpuyVCaUw2

Lengyel Ildikó

utazás szakértő

+ 36 20 930 8507                

sh.invitation@gmail.com