Bedi Judit, Horváth Leventének – Ádám-Díj

Bedi Judit, Horváth Leventének – Ádám-Díj

607
Ádám-díj

2016-ban Ádám-Díj győztes: Horváth levente. A laudációt felesége, Bedi Judit írta:

Először is egy rövid ismertetővel kezdeném. Tudják önök, hogy egy Iron man versenyen mit kell teljesíteni az indulónak? Hajnalok hajnalán indul 3,8 km úszással, majd leteker 180km-t kerékpáron, a végén fut 42kilométert és mikor beér a célba nem összeesik, hanem a világ legüdvözültebb mosolyával az arcán veszi át az érmét.

Nos, az én férjem vasember…

ez akár válóok is lehetne, hiszen mutassanak nekem olyan asszonyt, aki örül annak, ha a lakásban szana-széjjel hevernek az edzéshez nélkülözhetetlen kütyük, öltözetek, cipők, zoknik. Aki zokszó nélkül viseli a triatlonos versenyekről szóló végeérhetetlen beszámolókat, aki lelkesen szurkol tizen órákon át esőben, hóban, gutaütő melegben…

Igen, az én férjem vasember…

aki a húsz évesek minden magabiztosságával feleségül vett engem és azóta is rendíthetetlenül áll mellettem.  A diákszerelmek velejárója, hogy a felek együtt csiszolódnak, együtt válnak felnőtté. És hogy milyen felnőtté, az erősen függ a másik hozzáállásától, aki – ha olyan, mint az én férjem ellátja a két kicsi gyereket, míg a párja ül a főiskolán, aztán pár év múlva hozza-viszi a feleségét Budapestre mindenféle tanfolyamra, újságíró iskolába – míg az önjáró nem lesz, majd megszületik a nagy álom – egy kis kávézó létrehozása – és még mindig nem tépi a haját (bár kicsit megőszül), hanem együtt tervez, szervez, segít.

Az én férjem vasember…

aki  az üzleti életben is vasakarattal rendelkezik. Akivel jó volt együtt kezdeni a vállalkozást egy kis garázs-boltban, amiből az ő eltökéltsége, bátorsága és korrektsége mellett felnőtt „birodalom” cseperedett és ma jó látni, ahogy a fiainkat terelgeti az üzleti élet rejtelmeiben.

Az én férjem vasember…

aki a hajnali futásra akkor indul, mikor én a másik oldalamra fordulok, de kávéillatra ébredek és még arra is van időnk, hogy megbeszéljük az előttünk álló napot. Inspiráló a lelkesedése, a kitartása, a folyamatos újítási láz, ami benne lobog. És jó mellette nőnek lenni szőkén, vörösen, karcsún vagy moletten…

Az én férjem vasember…

akinek vajszíve van. Akivel kéz a kézben könnyezünk gyerekeink diplomaosztóján, esküvőjén, költözésén. Akivel jó tervezgetni és szervezni a munkát, utazást, családi eseményeket és a hétköznapok ünnepek lesznek.

Az én férjem még mindig tud meglepetést okozni…

hiszen cseppet sem haragszik, amiért hamis okokkal idecsábítottam és meglepő nyugalommal viseli a mai eseményeket – hiszen vasember.

Bedi Judit