Caprese leves – Jamie Oliver módra

Caprese leves – Jamie Oliver módra

11
Hozzávalók:
  • extra szűz olívaolaj
  • egy fej fokhagyma
  • 1 kg vegyes paradicsom
  • 4 db olajban szárított paradicsom
  • egy evőkanál barnacukor
  • 5 dkg bazsalikom levél + a díszítéshez
  • másfél evőkanálnyi vörösbor ecet
  • 25 dkg mozzarella
  • 4 szelet kovászos kenyér (tálaláshoz)
Elkészítés
  1. Egy tepsiben, a 200 º C-ra előmelegített sütőbe tesszük a hámozatlan, félbe vágott fokhagyma fejet és az egészben hagyott paradicsomokat. Locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal. Addig sütjük, amíg a paradicsom el kezd megrepedni (kb. 25 perc). Ezután hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Meghámozzuk a megpörkölődött fokhagymát és a sült paradicsommal, valamint a szárított paradicsommal, cukorral, bazsalikommal, a vörösbor ecettel és 3 evőkanál olajjal addig turmixoljuk, amíg krémes állagot nem kap. Egy kancsóba öntve hagyjuk kihűlni.
  3. Egy serpenyőben arany barnára pirítjuk a kovászos kenyeret.
  4. A levest szobahőmérsékleten tálaljuk. Minden tányérba belehelyezünk egy félbe vágott mozzarellát. A mozzarellák közepére bazsalikom leveleket tűzünk, a tetejét megszórjuk őrölt fekete borssal. Az olajjal meghintett pirítóst kínáljuk hozzá.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.jamieoliver.com