Citromos-kókuszos rolád

Citromos-kókuszos rolád

264
Hozzávalók:
  • 300 g fehér csokoládé
  • 150 ml kókusz krém
  • 2 lime
  • Vaj
  • 100 g fehér liszt
  • kókuszreszelék
  • 300 g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 5 nagyobb tojás
  • 100 ml növényi vagy földimogyoró olaj
  • 100 ml kókusztej
  • 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
  1. Kezdjük a töltelékkel. Apróra vágjuk a csokoládét, majd tegyük egy hőálló tálba. Melegítsük fel (ne forraljuk) a kókuszt és a tejszínt egy kis serpenyőben, majd öntsük rá a csokoládét. Finomra lereszeljük lime héját, majd hagyjuk állni 1 percig. Habverővel simára keverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C –ra. Egy kb. 37 x 26.5cm tepsit kivajazunk és zsírpapírt fektetünk az aljára.
  3. Egy keverő tálban habverővel együtt a lisztet, kókuszreszeléket, 175 g kristálycukrot, a sütőport, a szódabikarbonát és egy csipet tengeri sót összekeverünk.
  4. Egy nagyobb keverő tálba habverővel a 3 tojássárgáját, az olajat és a kókusztejet, addig keverjük, amíg össze nem áll. A száraz keverék felét a tálba tesszük és kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradékot is és addig keverjük, amíg az egész sima nem lesz.
  5. Helyezzük az 5 tojásfehérjét egy nagy keverő tálba és habverővel habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék 75g cukrot.
  6. Adjunk hozzá egy nagy kanálnyi felvert tojásfehérjét a sütemény keverékéhez és keverjük el egy kanállal. Adjuk hozzá a maradék felvert tojásfehérjét és ezt is keverjük el, lassan, hogy a fehérje ne törjön meg.
  7. A tésztát az előkészített tepsibe öntsük és süssük 16-18 percig, amíg arany nem lesz.
  8. Szitáljuk rá a porcukrot. Óvatosan fordítsuk meg a zsírpapírral a süteményt. Hagyjuk hűlni 5-10 percig és húzzuk le a sütőpapírt.
  9. Vegyük ki a csokoládé keveréket a hűtőből, és habverővel keverjük simává.
  10. Nyomja össze a levet a limes egy kis serpenyőben, és adjuk hozzá a végső 50g kristálycukrot. Közepes lángon, óvatosan forraljuk, majd csökkentve a hőt, pároljuk. amíg szirupos nem lesz. Hagyjuk az egyik oldalon kihűlni.
  11. A süteményben eloszlatjuk a csokoládé keveréket, majd hosszirányban, használva a sütőpapír segédeszközként feltekerjük. A szirupot rácsorgatjuk, majd a hűtőbe betesszük hűlni.
  12. Befejezésül porcukorral és reszelt lime héjjal meghintjük.

Forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/lime-coconut-roulade/