Egy csodás utazás a hagyományok világába

Egy csodás utazás a hagyományok világába

Falvak éjszakája 2017.05.27.

A városi ember megszokta, hogy az ebédre valót boltból, jó esetben piacról szerzi be. Ha nagyon tudatos, akkor bio boltban, vagy bio piacon vásárol. Istállóban élő állatot csak filmen lát.

Kevesen vannak olyan jó helyzetben, hogy fáról frissen szedett meggyet, epret, cseresznyét tehetnek az asztalra, vagy a földből kihúzott újhagymát kínálják a vacsora mellé.

Ugyanakkor nincs varázslatosabb, mint kint ülni a kertben egy pohár bor, egy gyógyító kávé, vagy hűsítő bodzaszörp mellett. Csipegetni a sajtból, belekóstolni a nemrég elkészült füstölt kolbászba. Magunkba szívni a friss vidéki levegőt. Beszélgetés közben megismerni a házi lekvár titkát.

Akik szívesen kipróbálnák ezt az élményt, azoknak rendezik a Falvak éjszakáját Fülöpjakabon, Kunszálláson és Jakabszálláson, ahol erre a napra megnyílnak a porták. Jó szívvel fogadják az érkező vendégeket.

Megismerni a vidéki élet rejtelmeit, megtekinteni a bio gazdaságokat, beszélgetni a gazdákkal, új tudás birtokába jutni, csodás élmény.

Szívből ajánljuk ezt az élménytúrát kicsiknek és nagyoknak. Ígérjük, egyedülálló élményben lesz része azoknak, akik felkerekednek, és meglátogatják ezt a 3 csodás települést.

Kunszállás és Fülöpjakab azért is a szívünk közepe, mert szakértőnk Nemes Mátyás és fia, Nemes Gábor innen hozza minden héten vásárlói közösségünknek a valóban aznap reggel frissen szedett idényzöldséget, zöld fűszernövényeket. Feltétlenül látogassátok meg a Nemes ÖkoGazdaság portáját, hogy saját szemetekkel is lássátok, honnan származik a sok finomság. Közben Mátyás megosztja veletek fantasztikus tudását, a természet gyógyító titkait is.

Aki teheti, annak kocsival érdemes menni. Természetesen a 3 település között szervezett buszjáratot is biztosítanak a közlekedéshez a program szervezői, így azok is könnyen megoldhatják a különböző településeken a porták meglátogatását, akik tömegközlekedési eszközzel utaznak a Falvak éjszakája programra.

 További információk http://www.falvakejszakaja.hu/ weboldalon