Egyszerű csokitorta – Jamie Oliver Módra

Egyszerű csokitorta – Jamie Oliver Módra

1025

Ez a csokitorta zseniális önvédelem a csoki őrültek ellen, akik se szó, se beszéd, berontanak hozzád – szinte reptében összedobható! Szerintem ez a változat egy kicsit vastagabb tortalap után ácsingózik, mint a többi. És minél csokoládét veszel hozzá, annál finomabb lesz.

Hozzávalók:

  • 1 db készre sült tortalap
  • 3 dl sűrű tejszín
  • 2 csapott evőkanál finomított kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 120 g puha vaj
  • 450 g legjobb minőségű, összetört csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • kakaópor a behintéshez

Elkészítés:

  1. A tejszínt a cukorral és a csipetnyi sóval tedd egy lábasba és forrald föl. Mihelyt forrni kezd, kapd le a tűzhelyről, és keverd hozzá a vajat meg a csokit, míg teljesen össze nem olvadnak.
  2. Hagyd kicsit hűlni, azután öntsd bele a hideg tejet, és dolgozd vele simára, fényesre. A keverék néha megbőrösödik. Ilyenkor jobb, ha hagyod egy kicsit jobban kihűlni, és simára habarod még egy kis tejjel.
  3. A krémlapáttal kapard ki a csokikrém utolsó cseppjét is a megsült, kihűlt tortalapra. Aztán rázogasd meg a tortát, hogy egyenletesen borítsa be a töltelék, majd hagyd, hogy szoba hőmérsékletűre hűljön úgy 1-2 óra leforgása alatt.
  4. Végül hintsd meg a tetejét kakaóporral. Ha minden igaz, tortád ropogósan omlós, tölteléked pedig sima és vajpuha lett.

 

Jó étvágyat!

Forrás: Jamie Oliver – A pucér szakács