Ha rossz lóra teszel, ne csodáld, ha elveszíted a futamot!

Ha rossz lóra teszel, ne csodáld, ha elveszíted a futamot!

 1. A jó választás fél siker!
 2. Vigyázz, ha jön a kanyar.
 3. Célra tarts!
 4. Fejben, vagy a szívben dől el a futam?
 5. Ha a többieket bámulod, könnyen fejre állhatsz.

 

Ha rossz lóra teszel, a fél sikerre sem számíthatsz…

Honnan tudod, hogy milyen lóra tettél?

 • Nézd meg az eddigi eredményeit.
 • Ha nincs előzmény, érdeklődj a zsoké múltjáról.
 • Ha új ló, új zsoké, nagyobb a kockázat!
Vigyázz, ha jön a kanyar!
 • A legnagyobb figyelmet mindig a kanyarok igénylik!
 • A helyesen megválasztott technika és sebesség, záloga a pályán maradásnak.
 • Vedd be a kanyart, és maradj versenyben.
Célra tarts!
 • Ha arra figyelsz, hogy elsőnek érj célba, azt kockáztatod, hogy nem látod más mit csinál. Ez egy tisztességes versenyben még megengedhető. De ha van, aki „cinkelt lapokkal” játszik a futamban, akkor bizony jobb résen lenni. De a célt akkor sem szabad szem elől téveszteni.
A fejben, vagy a szívben dől el?
 • Attól függ, mekkora a tét!
 • Ha a szíved vezet, ne felejts el „józan” maradni.
 • Ha fejben döntöd el, ne felejts el az érzéseidre is figyelni. Mert gyakorta az első megérzés a helyes, bár a logika másról győzne meg.
Ha a többieket bámulod, könnyen fejre állhatsz!
 • Nehéz dió! Mert az egy futamban lévők reakciói fontos információkat rejtenek. Azonban sose dönts aszerint, mit tesznek mások. Csak figyelj a saját ösztöneidre, tartsd a kitűzött célt. Koordinálj és módosíts, ha szükséges. De a kanyart mindig vedd be!

Ha nyertél, örülj a sikernek, tedd el a nyereményt, és tanulj a sikerből. Mert a sikerből is okulni lehet. Például azt, hogy milyen érzés, amikor jól csinálod! Az önteltség nem, de a magabiztosság gyönyörködtet, mert bátrabbá tesz, amikor elindulsz egy élet-futamon. Amikor zsokévá válsz. Mert a ló lehet az életed szimbóluma, aminek te leszel a zsokéja, és ebben jó pályán maradni. De az is Te vagy, aki fogadott erre a lóra. A lóra, ami maga az életed. Fogadtál, hogy versenybe szállsz, és meg fogod nyerni ezt az életfutamot. Fogadtál, hogy ezúttal be fogod venni az élet-kanyarokat. Célra tartva futod végig a pályát. Felismered, mikor dönts a szíved szerint, és mikor használd a fejedet is. És fogadtál arra, hogy ezúttal nem a veled együtt futókat figyeled meredten, amiért nem veszed észre a veszélyes kanyart, a tisztességtelen játékost, ezért kicsúszik alólad az élet. Hanem a célt szem előtt tartva, a legjobb tudásod szerint teljesíted a futamot és ezúttal valóban nyertessé válsz. Az Élet nyertesévé. És ez komoly dolog, mert a verseny végén szembe kell nézz Önmagaddal és egyáltalán nem mindegy, hogy a jól megérdemelt nyereményedet veszed fel, vagy vesztesként téped széjjel a szelvényedet, amit a „fogadó irodában” kaptál!

Légy az Élet Nyertese.

Csaba Beatrix

életstratégia tervező

 Life coach, tréner

+36 30 3378450

                             

     www.mediaciospont.com