Hogyan válasszuk ki a megfelelő ékszert?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ékszert?

541

Szeretné kedvesét meglepni egy gyönyörű ékszerrel, azonban ötlete sincs, hogy álljon neki? Kalauzunk révén szeretnénk megkönnyíteni a megfelelő ékszer kiválasztását. Azonban ne felejtse el, ha szereti a párja, akkor biztosan szeretni fogja azt az ékszert is, amit kiválaszt neki!

A megfelelő ékszer kiválasztása szórakoztató is lehet, nem kell tartania tőle és ennek révén Ön is felmérheti, hogy mennyire ismeri jól kedvesét. Az ékszer választását megelőzően válaszoljon a következő kérdésekre:

1)   Milyen alkalomra szeretnék ékszert ajándékozni?

Születésnap, karácsony, Valentin nap? Esetleg szeretné megkérni a kedvese kezét? Házassági évforduló alkalmából szeretne egy igazán különleges ajándékot? Figyeljen arra, hogy az egyes alkalmakhoz különböző ékszerek illenek, hiszen nem ugyanolyan gyűrűt választana Valentin napra, mint például egy eljegyzésre.

2)   Milyen a partnerem ízlése? Mikor viselheti az ékszert?

Gondolja át, hogy kedvese milyen ékszereket visel és milyen alkalmakkor? Ez már önmagában sokat elárul partnere ízléséről és stílusáról. Figyeljen partnere reakcióira az ékszerésznél, vagy amikor magazinokat lapozgat, hiszen ezekből az apróságokból kiderül, hogy milyen ékszerre vágyik.

3)   Milyen ékszert válasszon?


 

 

A fülbevaló az egyik legkedveltebb ékszer, hiszen praktikus és elegáns mindennapi kiegészítő.

 

 

 

A gyűrű is a legnépszerűbb ékszerek egyik. A gyűrű ajándékozása egy igazán varázslatos pillanat, mely a szerelmet és a két ember közti köteléket szimbolizálja. A gyűrű általában nem egy egyszerű, hétköznapi ajándék, hanem a két ember közti különleges kapcsolatának jelképe.

 

 

 

A medál egy olyan ékszer, mely kifejezi viselőjének a részletekbe menő figyelmét. A megfelelő medál lehet mindennapi viselet; mely méretét és formáját a kiválasztott ruha szabása, dekoltázsa nagyban befolyásolja.

 

 

 

 

 

A nyakláncok a társasági eseményeken általában kiemelt figyelmet kapnak. Mélyen dekoltált ruhákhoz a kifejezőbb, nagyobb méretű nyakláncok viselését ajánljuk!

 

 

 

 

 

A karkötő egy praktikus és divatos kiegészítő, ami bármely alkalomra megfelelő viselet lehet és akár egy sportosabb nőnek is örömet szerezhet vele. A megfelelő méretű karkötő ismérve, hogy körülbelül 10 mm-rel hosszabb, mint kedvese csuklójának kerülete. Ha tanácstalan a megfelelő ékszert illetően, ideális megoldás lehet ajándékutalvány vásárlása, hiszen kedvese így saját magának választhatja ki a tökéletes ékszert.

 

 

Azonban jó alternatíva lehet akár egy teljes ékszer szett megvásárlása (gyűrűvel, nyaklánccal, medállal és fülbevalókkal); mely darabjaival akár évente több alkalommal is megörvendeztetheti kedvesét.

4)   Anyagi lehetőségek

Olyan ékszert válasszon, mely az anyagi lehetőségeihez illik: határozzon meg egy értékhatárt és ennek megfelelően válasszon. Gondoljon arra, hogy az ékszernek nem csak pénzbeli, hanem érzelmi értéke is van! Kollégáink segítenek Önnek, hogy a kiválasztott kategórián belül megtalálja az elképzeléseinek megfelelő ékszert!

5)   Milyen fémből készüljön az ékszer?

Gondolja át, hogy milyen kedvese ízlése, milyen fém illene hozzá, illetve mennyibe kerül ez a fém. Bátran nézzen bele kedvese ékszeres dobozába, hiszen így kiválaszthatja az igazán hozzá illő fémet, ötvözetet. Nem utolsó sorban pedig bizonyosodjon meg arról is, hogy kedvese allergiás –e valamelyik ötvözetre! Tipikus ötvözetek, melyeket ékszerek gyártása során alkalmaznak:

Sebészeti acél: Nagyon olcsó fém, mely teljesen antiallergén és nem oxidálódik. Alapvetően nem tekinthető luxus ékszerek alapanyagának, így nem feltétlenül alkalmas például eljegyzési gyűrű ötvözetének sem.

Ezüst: Kedvező ár és finom, fehér ragyogás jellemzi az ezüstöt, azonban kevésbé ellenálló, mint az arany. Az ezüst ötvözetében felhasznált nikkel miatt allergiás reakció felléphet!

Arany: Magas fényű, rendívül kedvelt ékszer, mely ellenállóbb, mint az ezüst és több színváltozata is elérhető (fehér-, sárga- és rózsaarany). Az ékszerek elsődlegesen 14 és 18 karátos aranyból készülnek.

Platina: Egy igazán kiváló nemesfém kémiai, vizuális és ellenálló képesség szempontjából is. A platina 100%-ban hipoallergén, tehát nem vált ki allergiás reakciókat. Ellenálló képessége az aranyét meghaladja és egyetlen gyengeségeként csak a magasabb árat említhetjük.

6)   Gyémántot, drágakövet, vagy a kettő kombinációját szeretném az ékszerbe?

A gyémánt örök, időtlen és felülmúlhatatlan csillogású drágakő, mely minden ékszerben képes érvényesülni. A gyémántok értéke a szokásos drágakövekét jelentősen meghaladja; azonban egy magas minőségű zafír vagy smaragd ára már megközelíti a gyémántét. Éppen ezért a megfelelő drágakő kiválasztása mindenekelőtt az ízlés és a lehetőségek kérdése. Sok nő számára a gyémánt nem pótolható; azonban vannak, akik inkább a drágakövek üde színeit részesítik előnyben. Amennyiben színt szeretne vinni a kiválasztott ékszerbe, két lehetősége van: a színes drágakövet kiegészítheti néhány kisebb gyémánttal, vagy vásárolhat akár színes gyémántokat is, melyek népszerűsége napról napra nő. A döntés az Ön kezében van.

7)   Milyen alakja, stílusa legyen az ékszernek? Mit áruljon el a tulajdonosáról?

A nők mindig szépek, és egyediek szeretnek lenni. Erre remek megoldást kínálnak az egyes ékszerek. Érdekes tény, hogy az ékszerek viselése, mint szépítkezési- és önkifejezési forma, az évszázadok során alig változott. Az ékszerek éppen attól olyan értékesek, hogy számos dolgot elárulnak a tulajdonosukról!

Vannak emberek, akik nap, mint nap hordanak ékszereket, azonban vannak, de vannak, akik csak az igazán fontos eseményeken viselik őket. Mindennapi viseletként az egyszerűbb, visszafogottabb darabokat ajánljuk, melyek nem túl feltűnőek, azonban tökéletesen kiegészítik a viselőjük megjelenését. Fontosabb eseményekre pedig a különlegesebb darabokat ajánljuk, a tökéletes összhatás elérése érdekében.

8)   Milyen alakú legyen a kő? Mennyi kő legyen az ékszerben?

A kövek kiválasztásánál (legyenek akár gyémánt vagy egyéb drágakő) arra figyeljen, hogy melyik illene leginkább kedvese egyéniségéhez. Választhat olyan ékszert, ami egy központi követ tartalmaz, akár kiegészítve néhány kisebb kővel. De választhat olyat is, melyet sok kisebb méretű kő díszít. Amennyiben központi köves ékszert szeretne, gondolja át a kő alakját, hiszen számos csiszolási forma létezik: hagyományos briliáns, ovális, négyzet, csepp, szív, stb., sőt, léteznek még lófej alakúra csiszolt gyémántok is! Tehát válasszon körültekintően!

9)   Ismerem az ékszer helyes méretét? (Főként gyűrűk esetén!)

Javasoljuk, hogy minden esetben győződjön meg kedvese méretéről, mielőtt például gyűrűt választ, hiszen bizonyára nem akar abba a kellemetlen szituációba kerülni, hogy az ékszer túl nagy vagy éppen túl kicsi.

10)  Mikor szeretném átadni az ékszert?

Nem utolsó szempont az sem, hogy mennyi ideje van az ékszer átadására. Ha már több hónappal előre megkezdte a tervezgetést, akár olyan ékszert is választhat, melynek legyártása időigényes. Azonban ha csak néhány nap áll csak rendelkezésére, akkor javasoljuk, hogy egy már legyártott, méretre igazított darabot válasszon.

 

Diamonds International Corporation
Magyarország Kft.
Király utca 80.
1068 Budapest, Hungary
+36 30 280 7475
erika.marczi@dicholding.com

Hasonló cikkek

58

51