Jó tanácsok őszi/téli fotózásokhoz 1.

Jó tanácsok őszi/téli fotózásokhoz 1.

1891

Természetesen a rossz idő beálltával sem kell lemondanunk a fotózás nyújtotta örömökről, viszont kétszer is meg kell gondolnunk, hogy mit szeretnénk fotózni és mikor.

Az őszi és téli hónapok beálltával eltűnik a színek jelentős része a természetből (persze egy őszi táj is lehet csodás háttér jellegzetes színvilágával). A fényviszonyokra is jobban figyelnünk kell, hisz ez az időjárás nem kedvez a jó fényviszonyoknak, érdemes egy hordozható derítővásznat magunkkal vinni, ha modellt szeretnénk fotózni (és természetesen egy jó barátot is, aki segít a fotózás alatt tartani a vásznat). Ez egy nagyon hasznos kellék és 4-5000 forintért szinte bármelyik fotós boltban beszerezhető. Próbáljunk úgy komponálni a képet, hogy a borús, szürke égből minél kevesebb látszódjon. Igaz ez akkor is, ha épp tájfotókat szeretnénk készíteni.

fozózás

Ahogy ezen a képen látható, az égből csak egy vékony sáv látszik. Ezt azért kellett így fotóznom, mert az égbolt borult volt és matt szürke. Elrontotta volna egy ilyen színvilág a Grand Canyon lélegzetelállító látványát. Így inkább magára a canyonra fektettem nagyobb hangsúlyt.

fotózás

A másik kép ugyanott készült pár órával később, mikor már felszakadozott a felhőzet. Itt már érdemes volt az égbolt nagyobb részét belekomponálni a képbe.

E-mail: ori.istone@gmail.com

0620-298 5375

http://be.net/istvanori

[wpgform id=’1563′]