Kreatív uzsonna egészséges kivitelben, amit a gyereked imádni fog

Kreatív uzsonna egészséges kivitelben, amit a gyereked imádni fog

kreativ-reggeli

Biztosan ti is szembesültetek azzal, hogy gyermekeiteknek nehéz olykor-olykor egészséges uzsonnát csomagolni a suliba, vagy oviba.  Ezzel nem vagytok egyedüli szülők, ugyanis a mai világban a sok csokoládé és édesség mellett nehéz kontrollálni a gyermekek étkezését napközben.

Az iskolákban üzemelő büfék és menzai konyhák, noha most már ellenőrzöttebben kínálhatják portékáikat, azonban ha mi csomagolunk gyerekeinknek egészséges élelmiszert, akkor az mindig biztosabb módja annak, hogy tudjuk mit evett aznap akár a suliban, akár az oviban. Íme, pár tipp arra, hogyan is készítsünk gyerekeinknek kreatív uzsonnafogásokat és mind ezt egészséges kivitelben.

 1. Használj állatsablonokat arra, hogy színesebbé tedd az uzsicsomagot. Egy- két kedves állatka látványa nagyobb késztetést ad gyermekeidnek arra, hogy inkább az uzsonnához nyúljanak, mint édességhez.
  kreativ reggelik_01
 2. Ha kislányodnak csomagolsz, bevethetsz egy kicsit finomabb vonalat, például a virágos, vagy pillangós figurákat. Minél színesebb az uzsonna, annál bizalomgerjesztőbb és ínycsiklandozóbb látványt fog nyújtani porontyodnak.
  kreativ reggelik_02
 3. A mesék szerelmeseinek is tartogathatsz meglepetést napról napra akár. A jól ismert gyermekmesék és sorozatok közül az egyik kiemelkedő alak Snoopy és társa Woodstock.  Az uzsonna összetevőitől is függ a mesehős megalkotása ugyanakkor, ha csalunk a színekkel, akkor is kedvenc lehet egy-egy egészséges megoldás.kreativ reggelik_03
 4. Azokra is gondoltunk, akik mondjuk szendvicsen és kisebb porciókon kívül apróbb harapnivalókat csomagolnak gyermeküknek uzsonna terén. A gyümölcs és az otthon pattogtatott kukorica percek alatt elkészíthető, ráadásul a gyümölcsöket fagyasztott formában is beszerezhetjük például télen, így pár száz forintból a hidegebb időszakban is akad vitaminforrás.
  kreativ reggelik_04
  5. Az utolsó uzsonna ötlethez egy dolgot lehetne hozzáfűzni: A kevesebb néha több.
  Végy minél többszínű akár friss, akár fagyasztott vagy konzerv zöldséget/gyümölcsöt és rendezd őket bármilyen alakzatba. Pofon egyszerű és megszínesíti gyermeked mindennapjait.

kreativ reggelik_05
Bármelyik megoldást választjátok tuti sikert érhettek el a gyermekeknél. Apró odafigyeléssel és kreativitással megdöbbentően sok mindent el lehet érni. Nem beszélve arról, hogy miközben az uzsonna sikereket arat a gyerek barátai körében is, közben arra is odafigyelsz, hogy a megfelelő vitamin, zöldség-gyümölcs bevitelt is biztosítod neki.

 

Kovács Dániel

A képek forrása: Google

 

Hasonló cikkek

181

134