Machnitz Rozália – Életmód váltó

Machnitz Rozália – Életmód váltó

240

Én magam kb. 5 éve egy ismerősömtől hallottam először a paleolit életmódról. Érintett voltam, hisz mint a legtöbbünk, emésztési és súly problémákkal, rendszeres gyomorégéssel küzdöttem. Bár orvoshoz nem mentem, de ma már biztos vagyok benne, hogy enyhe glutén- és tejérzékenységem is van. Kicsit még utána olvastam a témának, logikusnak hitelesnek tűnt és hamarosan úgy döntöttem, hogy megér egy próbát.

Tudtam, hogy az addigi, hosszútávon eredménytelen, kúraszerű diétáimmal ellentétben ez életmódváltást jelent. Egyik napról a másikra belevágtam, átmenet nélkül, szigorúan. Akkor még nagyon kevés, és nehezen elérhető alapanyag volt, amiből főzni, sütni, tejtermékeket, tésztát és cukrot helyettesíteni lehetett. Így kellett némi találékonyság, a napi étrend összeállításához.

Pár hét alatt kezdtem érezni jótékony hatását, kb. fél év alatt elmúltak a problémáim, energikusabb lettem. Azóta is jól vagyok, nem kell fogyókúráznom, változatosan, jókat eszem. Közérzetem és egészségi állapotom is jó.

A sikerélménytől vezérelve jobban beleástam magam a témába, különös figyelemmel az ételintoleranciára, allergiákra. A megszerzett ismeretek alapján 4 éve eldöntöttem, ezzel szeretnék foglalkozni. Feladtam addigi munkahelyem és létrehoztam a boltot, ahol speciálisan glutén és egyéb allergénmentes, valamint paleo étrendbe is beilleszthető termékeket kínálok.

Kiemelten figyelek a minőségre és nap, mint nap próbálok segíteni a hozzám fordulóknak.

Sajnos napjainkban talán nincs is olyan ember, akinek a közvetlen környezetében ne lenne valaki, aki cukorbeteg, elhízott, emésztési gondokkal, ízületi bántalmakkal, étel-allergiával, vagy egyéb autoimmun betegségekkel, esetleg daganatos betegséggel küzd. Sorolhatnám tovább az úgynevezett civilizációs betegségek tárát. Meggyőződésem, hogy megfelelő táplálkozás nagymértékben hozzájárul ezek megelőzéséhez, gyógyításához, a tünetek enyhítéséhez.

Üzletpolitikámhoz nem csak a vásárlók kiszolgálása tartozik, hanem a vásárlók problémáinak, kérdéseinek meghallgatása, és ötletekkel, tanácsokkal való segítségnyújtás. Vallom, hogy egy ilyen jellegű vállalkozást csak elhivatottságból és szakmai felkészültséggel, folyamatos tanulással, felelősséggel lehet csinálni.

A legnagyobb sikerélményt a vásárlói visszajelzések jelentik: „jobban vagyok”, „javultak a gyerek leletei”, „letettem a gyógyszert”, „hálás vagyok annak, aki ide küldött”, „csökkentettem az inzulint”, „nem fájnak az ízületeim”  ….

A GluteNo Élelmiszer- allergia és Paleo bolt speciális, de változatos kínálatából alapanyagokat, késztermékeket, adalékmentes húskészítményeket, különféle nassolni valókat, pékárukat, cukrászsüteményeket, italokat válogathatnak különböző ételallergiával élők, a paleolit életmódot folytatók,  cukorbetegek, fogyni vágyók és mindenki , aki egészségét megfelelő táplálkozással kívánja megőrizni, vagy ily módon szeretne gyógyulni. Vitaminok, étrend kiegészítők, szakács- és szakkönyvek is megtalálhatók választékunkban.

 

Machnitz Rozália

+36 20 235-8897

glutenorendeles@gmail.com

http://www.gluteno.net/

GluteNo Élelmiszer-allergia és Paleo bolt

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 156.