Nyár a kertben

Nyár a kertben

Itt a nyár, tele a kert friss zöldségekkel, ami igazán élvezetessé teszi a mindennapjainkat. Jól esik beleharapni a ropogós salátába, és csupa élvezet a zsenge zöldborsó, a hűsítő uborka. Egészen más íze van a friss oregánónak. Izgalmassá teszi a salátát a mizuna. Kevesen tudják, hogy a nagy melegben azért érdemes uborkát enni, mert hűsítő növény, így jobban bírjuk
a meleget.
Zöldborsó: magas B-vitamin tartalma ideális a bőrnek. Folsavban gazdag, ez a csontok egészségének fontos. Segíti az emésztést, antioxidánsainak köszönhetően gyulladáscsökkentő, így akár ízületi gyulladásoknál is hatékony. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség rizikóját. Alacsony glikémiás táplálkozás esetén is javasolt. Candida gomba elleni hatása ismert.
Mizuna: kínai eredetű salátaféle, aromás, kissé
csípős íze miatt kevert salátákban nagyon finom. Jelentős immunerősítő hatású, kiemelten magas a vas-, foszfor, Béta-karotin, kálium, C-vitamin, magnézium, kalcium, E-vitamin, K-vitamin tartalma. A benne található glükozán prevenciós hatású. Emésztést javító tulajdonsága miatt is kedvelt.
Oregánó: igazi gyógynövény, legismertebb tulajdonsága, hogy gyulladáscsökkentő hatású, kevesen tudják, hogy hatékony étvágygerjesztő. Az  ókori Görögországban idegnyugtatónak és sérülések gyógyítására is használták. Az ókori Egyiptomban köhögést csillapítottak vele, a középkorban fertőzések ellen vetették be. Bőr- és menstruációs problémák esetén fürdővízbe is szórták. Kalcium, magnézium, cink, vas, bór és mangán található benne.

Elérhetőség:

Nemes Gábor

biogazda

+36 70 701 7447

nemesgabor690@gmail.com