A nyirokmasszázs HASZNÁRÓL

A nyirokmasszázs HASZNÁRÓL

768

Hazánkban egyre több természetgyógyász, vagy masszőr alkalmazza a nyirokmasszázst, amely olyan fizioterápiás eljárás, amely során a kötőszövetre gyakorolt, nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok folyadék visszaáramlását a szervezetben. Egyre többen keresnek fel kar- vagy lábfájdalmakkal, melynek nem látható az oka, és a vizsgálatok sem mutatják ki a probléma eredetét.

A manuális nyirokmasszázst Emil Vodder dán fizioterapeuta fejlesztette ki.  A kisartériákból kipréselődő folyadék a nyiroknedv, ami ha drasztikusan felhalmozódik a test egy bizonyos területén, és elfolyása gátolt, káros hatású duzzanatot okozó jelenségként mutatkozik (például a combok tövénél, de leginkább észrevehető a hónaljakban).

Nyirokmasszázzsal meggyorsítható a felgyülemlett és pangó testfolyadék távozása. A terápia javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez, megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék” – és salakanyagai hamarabb kiürülnek.

A nyirokmasszázs aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt a sejtek táplálék- és oxigén ellátását is.

A masszázst rendszeresen érdemes alkalmazni, nincs káros mellékhatása. Egyértelműen kimutatható, látható és tapintható eredmény csak néhány kezelés után mutatható ki, mert egy erősen elsalakosodott testet nem lehet egy masszázzsal kitisztítani, viszont néhány kezeléssel, a tisztulás elérhető.

Dr. Kemenyeczky Edit (vital)

természetgyógyász, akupresszőr,

fitoterapeuta, fül-adiktológus

Tel: 06-20-430-9999

Hasonló cikkek

201