Rangsorolási tényező a mobilbarát weboldal

Rangsorolási tényező a mobilbarát weboldal

916

Nem kell statisztikai adatokat böngészni ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hatalmas mértékben nőtt az okos telefonok, tabletek használata. Ma már ezeken a kis készülékeken szinte minden fontos műveletet el lehet végezni. Éppen ezért, nagyon fontos, hogy egy weboldal mobilbarát legyen.

 Mikor mobilbarát a weboldal?

A weboldal reagál különböző eszközökre és kijelzőméretre így biztosítva a tökéletes felhasználói élményt. Ha a felhasználó ugyanis nem kapja meg azt az élményt az oldalon, amit a konkurencia mobilbarát weboldalán megkap, akkor elhagyja az oldalt és ez a rangsorolási hátránynál is nagyobb kárt okozhat. Éppen ezért a Google nagy hangsúlyt fektet a weboldal helyes megjelenésére a különböző platformokon és májustól elkezdi vizsgálni, hogy az adott oldal mennyire mobilbarát. Így az oldal addig elért helyezése megváltozhat, „büntetést” kaphat, illetve előnybe részesíti a mobilbarát oldalakat 

Az új rangsorolási rendszer a Google közleménye szerint április 21- én élesedik, így a webmestereknek idejük van a változtatások megtételére. A mobilbarát weboldalakon „mobile-friendly” felirat lesz látható.

Miért fontos a mobilbarát weboldal?

A felhasználók könnyebben találnak majd releváns, jó minőségű és az eszközükre optimalizált tartalmat; A mobil eszközökön is könnyebben olvasható és navigálható oldalakat találunk.

 Cégünk, a Profitadó Reklámstúdió, régi ügyfelei, partnerei számára már korábban elkezdte a mobilbarát weboldalak készítését, így ma már nincs egyetlen olyan partnerünk sem, akinek a weboldala, vagy web-áruháza ne lenne mobilbarát.

Ha nem biztos abban, hogy weboldala mobilbarát, forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőség:

Profitadó Consulting

06/70-431-5377

Kvíz

[wpgform id=’4935′]