Róma – az ezerarcú város

Róma – az ezerarcú város

A több, mint kétezer-hétszáz éves, ezerarcú város mindenkinek mást jelent.

Róma „egy személyben” elégíti ki a mai ember minden igényét. A Vatikán csodája, a Szent Péter Bazilika monumentális építménye, nem csak a keresztény hívők szívét dobogtatja meg. A Pápa jelenléte a szerdai audiencián, a világ minden pontjából csábít a Bazilika előtti térre hívő, és nem hívő, ám a Pápára kíváncsi tömegeket.  Andalgó párok csodálják a Navona teret, kisgyerekes családok ülnek a Colosseum tövében, a fiatalok Róma nyüzsgő forgatagában, lépten-nyomon találnak kellemes helyeket, ahol a XXI. századi szórakozás minden kelléke megtalálható.  Turisták milliói fordulnak meg a Trevi kútnál, néhány euro centet dobva a kútba, hogy a hagyományok szerint, ismét visszatérhessenek Rómába, az örök városba.

Ezt nézd meg!

A filmek szerelmesei előtt felvillannak a Római vakáció képei, ahogy Audrey Hepburn édes naivságával vezeti az orránál fogva, a Gregory Peck által megformált újságírót.

De azok sem csalódnak, akik a történelem szerelmeseiként, az ókori Róma nyomait kutatják. A város, ahol minden utcasarkon mítoszok, legendák, mondák, a történelem ad randevút, mindenki megleli a saját vágyát kielégítő élményeket.

A város, amely annyi látnivalót kínál, hogy megismeréséhez egy élet, megismeréséhez pedig több év sem elég, rabul ejt. Rómát nem elég csak egyszer látni.

Ugye neked is van kedvenc filmed, könyved, amely részben, vagy egészben itt játszódik? Utazás előtt vedd elő és nézd, olvasd újra, lépteidet vezesse a felfedezés vágya, öröme!

 

Segítek, hogy Te is eljuss ebbe a csodálatos városba!

Fapados járatokkal könnyen elérhető, jó ár/érték arányú szállásokat a www.fireflies.com oldalon foglalok, amelyen több, mint 1,2 millió szállás közül válogatok. Segítségével a világ 160 országában és saját, jelszóval védett oldalamon mindent megtalálok, amire egy biztonságos utazáshoz szükségem van, többek között belépőjegyeket is, így kerülve el a többórás sorokat J

 

Ezt neked is látnod kell!

Minden felsorolás szubjektív, közel sem teljes, mégis álljon itt néhány kihagyhatatlan cél, a sok százból.

  1. Colosseum
  2. Pantheon
  3. Trevi kút
  4. Vatikán
  5. Spanyol-lépcső
  6. Angyalvár
  7. Piazza Navona
  8. Forum Romanum
  9. Trastevere
  10. Victor Emanuele emlékmű

A sok-sok gyaloglás közben bizony megéhezünk! Térjünk be a trattoriákba és élvezzük az ízeket! Rómában a gasztronómia is kihagyhatatlan!

Egyszóval Rómába minden utazónak el kell jutnia. Aki egyszer is találkozik az örök város hangulatával, és örökre a szívébe zárja Olaszország fővárosát.

Érdemes apránként, több út alkalmával felfedezni és megismerni Róma csodáit. Minden évszakban, minden alkalommal más, és más arcát mutatja meg nekünk.

Legyen szó egyetlen utazásról, vagy örök visszatérésről, segítek létrehozni a randevút közted, és Európa gyöngyszeme között!

Kérdőívünk: https://goo.gl/forms/Mi15Y3ckpuyVCaUw2

Lengyel Ildikó

utazás szakértő

+ 36 20 930 8507                

sh.invitation@gmail.com

 

 

 

 

Hasonló cikkek

58

51