NŐ saját testének Istenasszonya

NŐ saját testének Istenasszonya

903

Az ősi magyar bölcselet példamutató tisztelettel tekint minden létezőre. Valamennyi élőlény szabadságát hirdeti. Ez a természet rendje, amelynek az emelkedett emberi társadalomban is érvényesülnie kell.
Ilyenformán egyenlőségnek kell lenni a párkapcsolatban, a családban, s a társadalom valamennyi szintjén. Ennél fogva nem fogadható el semmilyen formában a (rab)szolgaság és a kizsákmányolás.

A szabadság eszméjével átitatott világkép a határtalan tisztelet mellett áhitattal tekint a nőre. A nő is szabad, senkinek sem tulajdona, így senki sem uralkodhat felette! Egyedül maga rendelkezhet saját maga felett!

„A nő nem birtoktárgy. A feleség sem az.

Nem férjé, nem családé, nem közé.

A nő saját testének istenasszonya.” (Máté Imre: Yotengrit 2.)

Érdemes egy pillanatra megállnunk és elgondolkodnunk azon, hol vagyunk ma ettől a nemes és magasztos gondolkodástól! Vajon a párkapcsolatunk mennyire közelíti ezt az emelkedettséget? Megkapják-e a nők azt a tiszteletet a környezetünkben, amely megilleti őket? S ők úgy élnek-e, hogy érdemesek legyenek a férfi tiszteletére, rajongására? Mert ezt az elismerést ki kell vívni és ahhoz bizony Nőnek kell lenni! Érdemes hát gyalulkodnia nőnek férfinak egyaránt, hogy egyenrangú társai legyenek egymásnak, s, hogy ezáltal is segítsék egymás felemelkedését! Ez a törekvés bármit megér! Mert ez „a kulcs”!

Áldás

Dr. Darnói Tibor