Szeretni bolondulásig…

Szeretni bolondulásig…

Szeretni bolondulásig, de jó is lenne…

Május van, a szerelem hónapja a mondás szerint. Ilyenkor egy kicsit érzékenyebbek, talán nyitottabbak vagyunk a szerelemre is.  Nem csak a természet éled. Kivirágzik a lelkünk, mint a tulipánfa a tavaszi napsugárban. Teret engedünk az érzelmeinknek, szerelmesebben bújunk a párunkhoz. Ölelkezve ülünk a virágba borult fák alatt a parkban. Felfokozott, intenzív érzések árasztják el a testünket. Bár májusfát már kevés lánykának állítanak manapság, főként a városi forgatagban, de képesek vagyunk bolondossá válni a májusi melegben.

Mit jelent a bolondulásig?

Semmiképpen sem azt, hogy őrültségekre vállalkozzunk. Inkább csak jelzés értékű a mondás, hogy hajlandóbbak vagyunk kilépni a jól megszokott komfort zónánkból. Azt is jelenti, hogy az érzelmeink hatására olyan tevékenységeket is vállalunk, amit az érzelmi kötődés híján még csak meg sem próbálnánk. Nem csak olyasmiről van szó, hogy ha a kedves olyan ételt főzött, amit egyébként sosem ennénk meg, most mosolyogva tömjük magunkba. Olyasmire is vállalkozunk, mint egy váratlan utazás, vagy olyan erőkifejtés, ami távol álla a hétköznapi szokásainktól.

Előnyös hozadéka az intenzív érzelmeknek, ha káros szokásról mondunk le a szerelemért. Ez lehet például a dohányzás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás, esetleg a túlzott kötődés az internethez. Szép példája lehet a szerelemnek, ha a számítógép előtt töltött órák számát csökkentjük csak azért, hogy együtt lehessünk a Kedvessel.

Néha egy kis „őrültség” is belefér…

De mit jelent az őrültség? Például egy váratlan utazást. Egy rendkívüli ajándékot, pedig nincs is születésnapja imádatunk tárgyának. Egy meglepetés találkozás, amikor a másik nem is számít arra, hogy kedvese magához ölelheti, szerelmünk hőfokát igazolva. Sőt, a munkahelyen való felmondással sem biztos, hogy a legjobb meglepetést találjuk ki, hogy együtt lehessünk a szerelmünkkel. Kútba ugrani sem érdemes és semmi testi épséget, egészséget, életet kockára tevő kaland nem hőfokmérő a szerelemben.

Légy inkább állhatatos szerelmes!

A legjobb amit tehetsz, hogy a szerelmednek verbálisan és mozdulatokkal is kifejezed az érzéseidet. „Bolondulást” nélkülöző szerelem fokozó lehet egy napközbeni sms, amiben értesítjük a másikat arról, hogy gondolatunk nála kalandozik, és alig várjuk a találkozást. De nem kell túlzásba esni! Napi 6 ilyen tárgyú sms a valakibe való belebolondulást talán jól érzékelheti, de a másik fél nem feltétlenül lesz boldog attól, ha félóránként mondják meg neki a szerelem fennállásának tényét.

Viszont egy interneten küldhető elektronikus képeslap szép gesztus a kedves felé.

Szerelmesnek lenni jó! Nem csak nőknek!

Sms-sel és elektronikus képeslappal a hölgyek is megörvendeztethetik szerelmüket. De vigyázat! Itt is a mértékletesség gyönyörködtet! Süthetünk házi sütit is meglepetésként, de heti 3 tepsi süti nem mindenkit tesz boldoggá!

Egyszóval a szerelemben sem bolondulásig érdemes belemerülni. De fejünk búbjáig bátran bele ereszkedhetünk az érzelmekbe. Annál is inkább, mert akkor a szívünk biztosan benne lesz az érzelmek vidító tengerében, lévén ez a csodás szerv lejjebb található a testen, mint a fejünk búbja. De az érzelmekbe való belemerülés nem kell együtt járjon a józan ész elvesztésével!

A szeressünk bolondulásig helyett, válasszuk inkább a legyünk fülig szerelmesek mondást. Mindkét fél jobban fog járni!

 

Csaba Beatrix

életstratégia tervező, Life coach

tréner

+36 30 3378450

www.mediaciospont.com