Tavaszi gombás csirke – Jamie Oliver módra

Tavaszi gombás csirke – Jamie Oliver módra

204
Hozzávalók
  • 1,4 kg csirke
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy friss piros chili
  • 200 g pancetta (olasz szalonna)
  • 300 g újburgonya
  • olíva olaj
  • 3 dl fehérbor
  • 12 kucsmagomba, vagy egyéb szezonális gomba
  • 6 szál friss kakukkfű
  • 6 szál friss rozmaring
Elkészítés
  1. A csirkét vágd 8 részre.
  2. Hámozd meg a fokhagymát és vágd apróra. A chilit hosszában szeld ketté, a pancettát (szalonnát) 1 cm-es darabokra aprítsd, a burgonyákat vágd félbe. Tisztítsd meg a gombát és vágd nagyobb szeletekre.
  3. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd tedd bele a csirkét. Süsd arany barnára mindkét oldalát (kb. 5-10 perc).  Vedd ki a csirkét és tedd félre.
  4. A serpenyőben pirítsd meg a szalonnát, majd önts rá 1 dl bort. Add hozzá a gombát. 1-2 percig keverd, amíg kicsit megpuhul.
  5. Tedd bele a burgonyát, add hozzá a chilit, és az így kapott ragut újabb 2-3 percig párold.
  6. A csirkét rakd vissza a serpenyőbe. Szórd rá a fokhagymát és a gyógynövényeket, öntsd rá a maradék bort. Közepes hőfokon, fedő alatt főzd 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.

Jó étvágyat kívánunk!

forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-spring-mushrooms/