TRUST okosotthon

TRUST okosotthon

Trust okosotthon kialakításával a lakásunkat kifinomultabbá és kényelmesebbé tehetjük.

Az okostelefon és okosóra után természetszerűen következik az okosotthon. Számtalan elektromos készülék a konnektorból kap áramot és a világítás is elektromossággal működik. Egy kis lépés, hogy a Trust jelfogó és érzékelő kiegészítőivel bővítve a készülékek új szerepet kapjanak.

A legtöbb eszközt rendszeresen használjuk és ismétlődő műveleteket végzünk velük, ami szinte kiált az automatizálásért. Az okosotthon eszközei programozhatók és intelligensen végzik munkájukat. Ebben érzékelők, jelfogók és programvezérlők segítenek.

Ha például valaki közelít egy lakás bejáratához, a mozgásérzékelő működésbe lép. Feladata szerint bekapcsolhatja a mennyezeti lámpát, hogy az ajtózárat könnyebben tudja valaki kulccsal kinyitni. A mozgásérzékelő beindíthatja a mellette elhelyezett IP alapú videókamerát, hogy az rögzítse az eseményeket. A mozgásérzékelő mozgást észlelve programozás szerint értesítést/riasztást is küldhet előre meghatározott formában adott címekre. Vagy esetleges behatolás megakadályozására automatikusan leeresztheti az összes biztonsági megerősítésű acélredőnyt.

A világításrendszerek is hasonló módon programozhatók. Alkonykapcsoló beiktatásával esteledvén maga kapcsolja fel a világítást a lakásban, hogy ne sötétbe érkezzünk. Program szerint a redőnyöket is leeresztheti. Ha a tévézéshez hangulatfényre van csak szükség, akkor a fényerő szabályozóval csökkenthető a LED világítás intenzitása. Ha egy szobában több mozgás nem érzékelhető, akkor a világítás le is kapcsolható.

A programok beindíthatják a locsolást, viharban feltekerhetik az árnyékoló ponyvát, autó érkezést észlelve kinyithatják a garázskaput.

Minden készülék kellő utángondolással bevonható az okosotthon működési körbe, ha ennek van haszna vagy szolgálja a kényelmet.

Fontos tudni, hogy a vezérléshez nem feltétlenül kell otthon lennünk. Az okosotthon egységei képesek interneten keresztül érkező utasításokat is végrehajtani, amihez megfelelő internetes vevőegység kell. Az okostelefonunkra pedig már le is töltöttük hozzá az okosotthont vezérlő ingyenes alkalmazást. A Trust kombinálható érzékelő- és vezérlőrendszerei az otthon igazi kényelmét hivatottak szolgálni.

 

www.cedrus.hu