Tükör – a Feng Shui aszpirinje

Tükör – a Feng Shui aszpirinje

250

A tükörhöz nagyon sok mágikus, spirituális, misztikus hiedelem tartozik, így szinte természetes, hogy a Feng Shui is igen nagy jelentőséget tulajdonít a tükröknek: nagyon sok mindent orvosolhatunk, de legalább ennyi mindent el is szúrhatunk a tükrök használatával.

A következőkben ezekből az okosságokból merítek egy nagyot a teljesség igénye nélkül:

Hétköznapi tükrök

Tükröt csak olyan helyre tégy, ahol szép látványt tükröz vissza, amikor belenézel. Pl. a kanapén ülve a tükörre tekintve ne a szemetest lásd benne!

Bejárati ajtóval szembe ne helyezz tükröt, mert a Chit – a pozitív életenergiát – kiküldi a lakásból, így a lakás energia szegénnyé válik.

Bejárati ajtó mellett elhelyezett tükör segíti a Chi beáramlását.

Ne használj mozaik-tükröt, szétszórttá tesz.

A sérült tükröt azonnal cseréld ki!

Hálószobában az ágy melletti tükör vitákat hozhat párkapcsolatodba.

Az ágy fejvégénél elhelyezett tükör bevonzhat egy harmadikat a kapcsolatba.

A mennyezeten elhelyezett tükör egy új, fiatalabb párra való vágyódást generál akár benned, akár a párodban.

Fürdőszobában úgy helyezd el a tükröt, hogy a család minden tagja kényelmesen lássa magát benne.

Konyhában a tűzhely mögé helyezett tükör, vagy tükröződő felület anyagi helyzeted javulását segíti.

Ha lakásod nem szabályos négyzet, vagy téglalap alakú – pl. hiányzik belőle egy darab -, a hiányzó terület “pótlására” helyezz el egy tükröt a hiány-terület falán.

Beltéri Bágua tükör

A beltéri Bágua tükör egy szabályos nyolcszög formájú sík tükör. Átmérője általában 5-10 cm között szinte bármekkora lehet.

Ha a bejárati ajtóból látszik a WC, vagy mosdó ajtó, azokra köldök-, vagy homlok magasságában Bágua tükröt kell helyezni.

Ha két vizes helyiség ajtaja egymással szemben van, az egyikre helyezz el ugyanígy Bágua tükröt!

Ha a fürdőszoba a lakás közepén van (mind a négy oldalról a lakásod valamely helyisége határolja), annak mind a négy falára helyezz el egymással szemben egy-egy Bágua tükröt!

Ha a konyhában főzés közben háttal állsz az ajtónak, tégy egy Bágua tükröt a veled szemben lévő falra úgy, hogy abban lásd a konyha ajtaját!

Ha ablakodban metszett kristályodat nem tudod felfüggeszteni, az ablakpárkányon (belül) elhelyezett Bágua tükörre tett kristály ugyancsak szivárványt – ezzel együtt Chi-t – csalogat szobádba.

Kültéri domború Bágua tükör

A kültéri Bágua tükrök nyolcszög formájú foglalatba ágyazott homorú-, vagy domború tükrök. A tükör maga kör formájú, körülötte nyoc trigram található a nyolcszög foglalat oldalai mentén.

Ha házadra, vagy lakásod valamely szobájára egy szemközti épület sarka irányul, tégy ennek a szobának az ablakába egy kültéri domború Bágua tükröt úgy, hogy annak tükröződő felülete kifelé – a sarokra – nézzen.

Rosszindulat ellen kültéri homorú Bágua tükörrel tudsz védekezni. Ezt a tükröt akkor is használhatod, ha azt szeretnéd, hogy a szomszéd végre rendet rakjon a kertjében.

Kültéri homorú Bágua tükör

Mindezekről részletesen hallhatsz a Feng Shui Alaptanfolyamban, ami megtalálható és megrendelhető a Feng Shui Akadémia Online oldalunkon:

http://akademia.fengshui.hu/elements.php?category=1

valamint a Lakásunk életünk tükre című DVD-ben.

A DVD a Váltsuk valóra álmainkat Feng Shuival című könyvem DVD-melléklete: http://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/flypage&product_id=638&category_id=44bd6cecc36a3154a64b529677b106e1&

de külön is megrendelhető: http://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/flypage&product_id=544&category_id=44bd6cecc36a3154a64b529677b106e1&

 

Látogass el Web-áruházunk Legújabb termékeink oldalára is! Nemrégiben új mandala képek érkeztek, ezen az oldalon ezeket is megtalálod: http://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/latestprodpage&

Szilvásy Judit okl. mérnök
Feng Shui tanácsadó-oktató
Első Magyar Feng Shui Centrum

www.fengshuibolt.hu

Hasonló cikkek

291

286