A Nő válogat: akit beenged, beengedtetik

A Nő válogat: akit beenged, beengedtetik

2268

Az ősi magyar szellemiség nem csupán tiszteli és magasztalja a Nőt, hanem a folyamatokat is a maguk természete szerint értelmezi. Nem manipulál, nem magyaráz félre, vallásokon, felekezeteken túlmutatva tárja fel a tiszta bölcseletet.

Mivel mai világunk a férfiak dominanciája által meghatározott, hajlamosak vagyunk az ebből fakadó torz viszonyokat természetesnek venni. Például azt, hogy minden a férfiak akarata szerint történik. Egyes folyamatokat ideig-óráig meg lehet ugyan erőszakolni, de vannak érinthetetlen dolgok. Ezek egyike a párválasztás. Bár végül a Férfi kéri és veszi feleségül a Nőt, mindig a Nő választ. A Nő dönti el, kit fogad ölébe. És ezzel mindent a Nő határoz meg. A családot is.

Ősi magyar szellemiség

„Az ember – ember,
ha hibátlan nősténynek,
ha hibátlan hímnek,
ez az emberség alsó gerádicsa (foka, szintje).
Az igény följebb kezdődik.
Amilyen asszonya, olyan családja.
A Nő tart alacsonyan, vagy magasan.
A Nő válogat, a nőstény.
Akit beenged, beengedtetik,
Akit kizár, kizáratik.” (Máté Imre: Yotengrit 2.)

Mivel a Nő „…mindig a különb anyagra, mindig a különb szellemre vágyik”, a „saját magassága, …saját mélysége szerint” (Máté Imre: Yotengrit 2.) fog válogatni és végül választani. Ez a nemesülés útja. És ezt a törvényt csak kényszerrel lehet megtörni, ami egyben a természet rendjének durva megsértése, tehát elfogadhatatlan. A felemelkedés egyik alapfeltétele annak a felismerése, hogy az ember nem ura, hanem része a természetnek. Ezért nem arra kell törekednie, hogy uralja, hanem arra, hogy értse, érezze és együtt éljen vele. Harmóniában, békességben és szeretetben. Amint Nőnek és Férfinek is, hogy együttes teremtésük kiteljesedhessen.

Áldás

Dr. Darnói Tibor

 

Dr. Darnói Tibor további cikkei:

A Nő a kezdet –http://csakanoknek.hu/kezdet/

Nő saját testének Istenasszonya  – http://csakanoknek.hu/sajat-testenek-istenasszonya/

Isten teremtő műhelye a Nő teste-http://csakanoknek.hu/istenek-teremtomuhelye-teste/

A Nő meg Férfi- egy két fele – http://csakanoknek.hu/meg-ferfi-egy-ket-fele/