Verseny a szaunába?

Verseny a szaunába?

Verseny lesz a szaunában….

Akik nem jártasak a szaunázás kultúrájában, szokásrendjében, lehetőségeiben, erre rögtön felteszik a kérdést, hogy mégis miben lehet egy szaunában versenyezni?

Egyértelmű, hogy nem a szaunázó vendég verseng és főleg nem abban, hogy ki milyen hosszú időt bír eltölteni a szaunában? Mert az bizony egészségügyi szempontból is nagyon kockázatos lenne. A szaunamesterek azonban versenyre kelnek egymással! Összemérik szakmai tudásukat, ki hogyan tudja kényeztetni a vendégeiket.

Kezdetben volt a „klasszikus” módszer

Végy egy szaunát, engedd be a vendégeket, teremts nyugodt hangulatot, zárd ki a felesleges gondolatokat és beszédet, hogy a vendég ki tudjon kapcsolni. Szaunamesterként locsolj illóolajos vizet a kályhára, amit egy törölköző segítségével keringtess a szauna légterében, hogy a méregtelenítést előidéző izzadás mielőbb megindulhasson. 10-15 perc alatt locsolj háromszor a kályhára, és a törölközővel idézz elő borzongás-élményt a vendégnél, így kínálva minden olyan hatást, amiért érdemes a szaunába beülni.

Aztán felgyorsult a világ…

Ebből a pörgésből már nehéz hirtelen lelassulni, és a fiatalabb nemzedék túlságosan ingerszegénynek élte meg a klasszikus lehetőséget. Így aztán kialakult a „Show” jellegű felöntések irányvonala.

Mi számít „mutatványnak” a szaunában?

A legkézenfekvőbb elem a törölköző pörgetésének technikája: már nem csak megmozgatja a levegőt, hanem látványként is lebilincsel. Szerintem amikor szaunamesterek találkoznak, mindig az az első téma, hogy ki tud valamilyen újabb, ügyességet igénylő jó kis technikát.

A szaunamesterek nagyjából bármit tudnak pörgetni, legyen az konyharuha, egy levetett póló, de akár a szálláson kapott lepedő is megmozdítható mondjuk félbe hajtva – csak a csillár legyen elég magasan….

További show-elem lehet egy jelmez, egy díszlet vagy a fényhatások, és akár egy ügyesen megfogalmazott üzenet is, amit a szauna eszközeivel tud tolmácsolni a mester.

Ugyan nem show-elem, de nagymértékben hozzájárul az élményhez a program tartalmához illő és jól felépített illóolaj választás. A profizmus pedig akkor látszik, ha a téma, a zeneválasztás, az illatok, a díszlet és a jelmez mind-mind összhangban vannak a szaunamester egyéniségével és előadásmódjával. Eközben a hőérzet fokozatos emelésével és a megfelelő legyezési technikákkal, még a tökéletes szaunaélményt is képes biztosítani a vendégei számára.

Jó hír, hogy hamarosan sor kerül mindkét irányzat legrangosabb magyarországi versenyére, melynek mindegyikét jó szívvel ajánlom.

 

Velem is találkozhattok versenyzőként!
Drukkoljatok velem.

A szaunázást gyakorló és kedvelő közönség számára igazi csemege lesz május 26-28-ig az Aufguss WM magyarországi kvalifikációs versenye Szentendrén a Vizes-nyolcas uszoda wellness részlegében.

Ezen a versenyen Show-felöntéseket élvezhet a közönség olyan szaunamesterek részvételével, akik tudásukat fejlesztve, hosszasan készülve, kreatív ötleteiket tökéletesítve szeretnének valamiféle üzenetet tolmácsolni a műfaj iránt érdeklődő vendégek számára.

Hódítsuk meg a Világot!

Az egyéni és csapat programokból az első 2-2 továbbjutó vehet részt a Világbajnokságon, amit ebben az évben a hollandiai Soesterbergben rendeznek meg. A harmadik helyezettek vigaszágon, még egy kört futhatnak Satamában a többi ország harmadikjaival, és közülük is további 2-2 versenyző jut Hollandiába.

Duplázhattok!

A másik program-különlegesség a Szauna Klasszik, első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon, június 3-4-én, Magyarhertelenden. Ez a rendezvény attól izgalmas, hogy a rendelkezésre álló feltételek többnyire azonosak, ezért ténylegesen a szaunamester egyénisége, tudása lesz az, ami a programok közötti eltérést, élményt biztosítja. Mindenki ugyanannyi vizet és jéggolyót kap. Nincs díszlet, történet és jelmez, egyetlen törölközővel pedig kizárólag alap legyezési technikákat szabad csak használni. A szaunamester itt az egyéniségéhez illő zene és illóolaj választásában kap csak szabad kezet. A résztvevők ezen a programon nem helyezéseket, hanem minősítést kapnak a zsűritől.

A paletta széles és vonzó, szerintem mindenki találhat kedvére valót!


Találkozzunk a szaunákban!

További részleteket a szaunázásról a honlapomon találsz!  Kattints ide

Nyáron is szaunázz!

Csak hölgyeknek védett környezetben

Minden hónap első szerdáján, Szentendrén a Vizes8-asban!

Minden utolsó csütörtökén, Magyarhertelenden!

Parázsfészek női szauna-programokról részletesebben itt olvashatsz!

Előzetes jelentkezés: parazsfeszek.szauna@gmail.com e-mail címen

 

Különleges ajánlat!

Ha érdekel egy 2-3 napos wellness fókuszú, önismereti technikákkal töltött elvonulás, kérlek, szánj néhány percet ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésére, ami abban segít, hogy érdeklődés esetén felvegyük a kapcsolatot.

További részletek a weboldalon:

Hőstehetség – Te hőre lágyulsz, vagy keményedsz?

 

Elérhetőségem:

Monoszlainé Bors Ágnes

Telefon: 30 976 6113

E-mail: info@gubancok.hu

Skype név: monoszlaine.bors.agnes

weboldal: www.gubancok.hu
 

 

 

 

Hasonló cikkek

58

51